försöker hitta julen.helt ärligt - det funkar ju inte att inte ha julkänslor så här med en vecka kvar till advent. så nu har jag bestämt mig för att går 'all in'. att bara vräka på med julmusik, glögg, pyssel, julmarknader och klappar. så får vi se om det kan hjälpa.


jag började med att denna strålande söndag-morgon, efter den obligatoriska lång-frukosten såklart, dra med mig hela familjen ut i solskenet. dags att ta foto av pojkarna, lite porträttbilder som sedan ska framkallas och delas ut till mor- och farföräldrar på julafton. eftersom jag är fullständigt allergisk mot de skolbilder vi får hem varje höst så tar jag alltid bilderna själv. och gärna utomhus. idag var det ingen smart idé. stark sol och vind i kombination fick mina fingrar att bli stelfrusna och killarnas ögon att tåras. så in i bilen igen och iväg till slättarps gård.


här tänkte jag att vi skulle insupa lite julmys. men njaa, när allt badar i sol och det är om än väldigt kallt men det mer påminner om en dag i mars än en vecka innan advent, ja då blir det som det blir med julkänslorna. när jag dessutom inte fick tag på det jag hade bestämt mig för att köpa här, ja då blev det inte mycket till julstämning här heller.


skam den som ger sig.
så väl hemma igen har jag plockat fram en av mina nyinköpta gråa pappersstjärnor och ett nytt doftljus, inhandlat i nyc, som doftar kakor. jag har satt på julmusiken, alltid denna, och nu försöker jag tänka mig i stämning.
och vet ni, jag tror det funkar. efter att ha kört även denna {allra allra bästa} jullåten på repeat några gånger så är jag nu i fas.
så ikväll är det jag som skriver julklappslistor och planerar årets julkort, smygsmakar en och annan pepparkaka och drömmer om knarrande vit snö och den ultimata julgranen ~ hepp ~


2 kommentarer:

  1. Och angående kopparna - de svarta är också så fina. Har de också --- och det fina med de är att man kan diska dem i diskmaskinen. Det kan man inte med de med guld ;) Men fiiiiina är de så klart!!

    Kram och ho ho ho ... julen kommer trots allt smygande på oss ;)

    SvaraRadera
  2. Alltså. Dina foton. Sååå vackra. Har haft lite dåligt med tid att titta runt så nu njuter jag ikapp här lite. Kram!

    SvaraRadera