säsongs-skifte.



det ligger och pyr just nu tycker jag. inte bara att luften blir klarare för varje dag men nu närmar sig slutet på semestern med stormsteg. på måndag drar det igång igen och jag måste säga att jag ser fram emot att komma in i rutiner, att klä på mig och gå till jobbet. ta itu med den här hösten och allt vad den för med sig. för mig startar det nya året NU.


nu byter jag garderob och inredning. shortsen och flipflopsen och de tunna sommarklänningarna plockas undan, tas möjligen fram någon ännu sensommarvarm lördag men i övrigt stoppas de undan i källaren och hösten tas fram. stickade tröjor och koftor, blusar och byxor, strumpor, raggsockor och boots. oh, äntligen dags för boots igen. kan knappt vänta.
jag tänker mig en höst med byxor i smal silhuett, stickade tunna tröjor och vita herrskjortor, sammets-kavajer i mustiga färger, sjalar i dova mönster, klänning i härliga mönster samt enfärgat och så boots såklart. men nu plockar jag också fram mina brouges som passar till det mesta jag har i min garderob. en hel del finns redan men några nyinköp blir det alltid. på min lista står följande:
- svarta brouges
- svarta boots i päls
- acnes gråa ullsjal
- svart väska, liten nog att inte bli för tung, stor nog att ändå rymma en del och med tillräckligt lång rem att kunna hänga på tvärsen.


från sommargarderoben tar jag med mig bomberjackan och kimonon. passar lika bra i höst tänker jag.


inredningsmässigt tar jag undan alla sommarkuddar och sommarplädar och tar fram det varma artilleriet. fårskinn, ullfiltar, sammetskuddar, den här hösten går dom i mörkaste grönt, senapsgult, mörkblått, guld och silver. kanske med lite vinrött, lila och broderat. plockar fram pyntet i form av ljusslingor, ljusstakar och annat som jag under sommaren inte riktigt orkar hålla på med. jag är absolut ingen minimalist, inte under någon årstid, men sommaren är ändå den årstid jag inte vill hålla på med småprylar. då åker de undan i skåp och lådor. men nu längtar jag igen efter mina prylar, så fram ska de alldeles snart.

men först några dagar kvar av sommaren eller hur? vi avslutar dagen med en middag hos min mamma på balkongen i stan. medan solens sista strålar går ner bakom husen tar vi en kväll med ett glas rosé och en god middag. glada att även killarna sluter upp njuter vi av semesterns sista självande tag.

bilder: 1.  2. 3.  4.


4 kommentarer:

  1. Visst är det så - det känns likadant i min kropp och själ. Roligt att läsa om dina höstplaner - du går mot en snygg höst såväl kläd- som inredningsmässigt låter det som. Ett fint och inspirerande inlägg denna onsdag - tack för det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart är hösten min största inspirationskälla - älskar allt med höst! Kläderna, inredningen, tända ljus och de vackra färgerna :-)

      Radera
  2. Ja, det där var stämningsfullt, genomtänkt och inspirerande. Nästan (men bara nästan) så jag också kom in i höstfeelingen. Men jag vill vänta liiiiiite till bara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha och ändå försöker jag dra in dig i mitt nät av höstkänslor....

      Radera