pink lemonade.


äldste sonen hittade ett recept på pink lemonade och som de citronälskare vi är måste vi prova. när den dessutom visade sig innehålla granatäpple som också är en stor favorit härhemma var det solklart att vi skulle testa.
så igår eftermiddag när vi kom hem från jobbet, vi jobbar ju ihop den här sommaren 18-åringen och jag, satte vi igång. väldigt enkelt recept utom möjligtvis momentet med att trycka sönder granatäpplekärnorna, vi provade några varianter innan vi insåg att det var enklast att trycka med handkraft.


pink lemonade
1 granatäpple
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl färskpressad citronjuice 
(vi använde 6 st citroner, men mätte aldrig mängden, det blev bra ändå)
12 dl vatten
(här använde vi oss av 1 liter vatten och sedan vid servering fyllde vi på med extra vatten)
is

kärna ur granatäpplet och blanda med socker och citronjuice. rör om och pressa granatäpplekärnorna mot kanten så att saften pressas ut (det var här vi använde handkraften).
sila och fyll en stor kanna. låt stå ca 10 min och rör om då och då. fyll kannan med is och häll på vatten. späd eventuellt med mer vatten. 


receptet kommer från boken 'soda, lemonad och snacks' av tove nilsson. den får nog bli sommarens inköp för detta var verkligen hur gott som helst. och vansinnigt läskande. skål!

4 kommentarer:

 1. Så gott det ser ut!!

  KRAM xo

  SvaraRadera
 2. Ser ju bara helt UNDERBART gott ut :) hoppas att du haft en skön sommar so far.

  Ny post ute...ett härligt beach house ingen får missa :)

  Ha en fin solig helg

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera
 3. Så gott det ser ut och snyggt med!

  SvaraRadera