hello juli.


så var juni till ända och idag skriver vi den första juli i almanackan. en månad som framför allt innebär sommar och semester. längtar. men än dröjer det några veckor innan ledighet.

så jag jobbar på och när jag kommer hem ägnar jag mig åt att rensa bland alla bilder jag har på min dator ~25.000 st närmare bestämt ~ och det är knappt jag vågar berätta men de är inte ordnade på något annat sätt än i händelser. jag vet, helt crazy. jag har verkligen bara tankat in bild efter bild utan att ens rensa bort de misslyckade. varje gång har jag tänkt 'jag borde...'. och sedan likadant nästa gång.
när min externa hårddisk blev full för någon vecka sedan kände jag att nu är det verkligen dags. så en ny extern inhandlades, en stor med plats för riktigt mycket. och nu rensar jag och kategoriserar för glatta livet. vägrar tänka på hur lång tid det kommer att ta utan försöker bara se målet framför mig. det positiva är att det ju är riktigt roligt att titta tillbaka, att se pojkarna när de var mindre, alla förändringar vi gjort i huset, alla resor. en riktig nostaligtripp med andra ord.

bild: collage från mitt instagram-flöde i juni.

5 kommentarer:

 1. Önskar dig en fin juli månad! Och jag lärde mig av tidigare datahaveri, nu mappar jag mina bilder ordentligt på extern hårddisk! Trist göra, jag vet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det var själva tanken på ett datahaveri som verkligen har fått mig att ta tag i detta. Min svåger och svägerska förlorade alla sina bilder för en månad sedan och det är ju helt enkelt en rysare!

   Radera
 2. Åh, jösses vilket jobb du har framför dig. Men vad skönt sen när det är gjort :) Jag kör stenhårt på att rensa nuförtiden och bara spara sånt som är bra. Blir ju hopplöst mycket att bläddra bland annars. Man lär så länge man lever :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja jag vet. Och jag förbannar mig själv för att jag inte tagit tag i det tidigare, men det är bara att köra på och förhoppningsvis blir jag lika smart som du framöver :-)

   Radera
 3. Ja, den här sorteringen. Jag har den i huvudet.....
  Trevlig sommar på dej!

  SvaraRadera