berlin.


förra veckan tog maken och jag bilen till kastrup tillsammans med svåger och svägerska. 55 minuter senare landade vi på tegel flygplats i berlin. att äta och dricka gott, gå på julmarknad, shoppa och njuta var det vi hade planerat. och vi uppfyllde det med råge.


många julmarknader finns det och vi valde gendarmenmarkt. det var själva estetiken i de vita tälttaken med de gula stjärnorna och det vackra i att dessa tak omringades av de pampigaste byggnader [marknaden ligger mellan tyska och franska kyrkan] som fällde avgörandet. när några av byggnaderna dessutom var pyntade med en discokula eller två var det liksom kört. det är något speciellt med discokulor så är det bara.
att här dessutom fanns en kör som sjöng som himlens änglar gjorde inte saken sämre och vi tankade våra sinnen fulla av julkänslor och våra kroppar fulla av lumumba. jodå, vi skippade glühwein och körde på den gamla hederliga charterfavoriten varm lumumba. och det smakade såå gott, förmodligen för att det var ungefär 25 år sedan jag var på min senaste charterresa och lika länge sedan jag drack lumumba men även för att det gjorde sig att sippa spetsad pucko genom sugrör i trängseln där under de vita taken med de gula stjärnorna. kallt som tusan men varma inombords blev vi.


när vi sedan blev hungriga var lutter & wegner det självklara valet. österrikiska specialiteter i en fantastisk miljö. kändes som vi förflyttades till en stuga högt uppe i alperna. och där satt vi så några timmar. vi åt rösti med rökt lax, drack vin och öl och pratade om hur bra vi har det och det sköna i att få en extra dags helg.
och så här lunkade hela helgen på. fin samvaro, god mat och god dryck och att ha tre dagar som bara gick ut på att njuta.
och sedan var vi lagom hemma för att tända första ljuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar