söndagsbilden. v 11.

det hör ju inte till vanligheterna med två inlägg samma dag här inne. men jag var ju något sen med månadens fyra den här gången och samtidigt har jag gått och tänkt ett tag på att jag skulle vilja vara med i inspobanken. och eftersom det är söndag idag passar det kanske bra att prova på. så håll till godo - här kommer inlägg nummer två denna söndag.


våren har lockat och pockat på uppmärksamhet härnere i mina trakter i två hela veckor nu, men så i helgen (faktiskt redan i fredags) blåste det upp och blev storm och regn och kallt. så då får man väl skapa lite vår inomhus istället tänker jag. och för mig betyder det växter. så jag tog maken med mig och drog iväg till finaste blomsterbutiken i malmö, blomsterpigan, och köpte rosengeranium, för inget säger väl vår mer än pelargoner. förra sommaren försökte jag få tag på några ex av just denna citrondoftande skönhet men då verkade det helt kört. kom sedan hem till en kär vän och av hennes praktfulla exemplar fick jag en stickling. den har tagit sig bra och har nu fått sällskap av två kamrater. i morse knipsade jag ytterligare några sticklingar från dessa två. jag tänker mig nämligen en hel flock av pelargoner.


för mig är växter och blommor lika viktiga året om, det är bara sorterna som skiftar. fast allra bäst tycker jag om de där växterna som blir långlivade i vårt hem och växer sig lite stora och spretiga och som nästan blir som en del av inventarierna. jag har några sådan men sedan har jag även de som är vackra men som spelar svåra och liksom aldrig ger mig en chans. de där som kvinnorna i blomsteraffären alltid säger: nej men den här är inte svår alls. och så kommer vi hem och ska börja vårt liv tillsammans men då trilskas den ena parten med att inte alls vilja ha sol och vatten bara. utan kräva gödning och omplantering och vad vet jag. då gör jag slut. helt abrupt utan eftertanke. jag pysslar gärna med mina växter men inte till orimlighetens gräns, nån måtta får det vara.
så nu hoppas jag bara att den lilla ginko-plantan som också flyttade in i går ska vara extremt lättskött och växa sig stor och stark utan att ställa för mycket krav.


växtligheten går även igen i de föremål jag omger mig med. här i ett litet eklöv i tenn. och det är ju bra för ibland vill det sig helt enkelt inte med växtligheten och då gäller det att ta till det som inte behöver omvårdnad.

nu tar jag söndagkväll och hoppas att regnet upphör till imorgon.

1 kommentar:

  1. Men hej! :)

    Vad roligt att du också vill vara med på Inspobanken, välkommen!

    SvaraRadera