mina 10 i januari.

vi har sagt farväl till januari och hej till februari och som vanligt gör weronica det på ett alldeles utmärkt sätt. nämligen med 'mina 10 i januari'. mycket bra idé som en sammanfattning av månaden som gick. jag hänger på så här kommer mina 10:


mitt år rivstartade som vanligt med en arbetsresa. jag ser inte mycket av fantastiska köln mer än från taxifönstret men desto mer av utställningshallar, design, möbler och restauranger.


fina nina persson. hennes senaste går på repeat härhemma just nu. fast mest längtar jag till elle decorations februarinummer där hennes harlem-hem ska vara med.


plånboken är tunn och det är kallt som fasiken, vad passar väl bättre än soppor och grytor enligt principen 'man-tager-vad-man-haver'. gott så.


skrattade åt hundraåringen och skrattar åt analfabeten också, eller rättare sagt inte åt henne utan åt de stolpskott som kommer i hennes väg. väl avvägt mellan skröna och fakta passar denna mitt mood just nu, för visst kan man behöva ett gott skratt i mörka januari.


när vinden viner utanför mitt fönster och snön bäddar in vårt gamla hus i ett vitt täcke då boar jag inomhus. det är plädar, linnelakan, duntäcken, tjocka koftor, raggsockor och stickade sjalar. bäst just nu - mitt vackra gråa fårskinn. värmande julklapp från maken.


är ingen fan av skavlan men när han lyckas få bill gates som gäst då tittar även jag. ödmjukhet och generositet samlat i en knivskarp hjärna. han får mig att rannsaka mig själv och fundera på vad jag kan göra för att hjälpa.


loppisfyndade assietter som användes till julens gottebord men fick stanna kvar när resten av julen packades ner i källaren. gifter sig bra med mina helt vita swedish grace-muggar och funkar lika väl till frukostmackan som till finkakan.


är mycket för strukturer, mjukt och hårt, slätt och strävt i både textilier och inredning. korgar är favoriten och jag samlar olika tillsammans för att mötet blir så vackert. mokkasin har tagit in afroarts sortiment i butiken och jag har klickat hem korgarna såklart, en stor och en liten. inväntar leverans nästa vecka.januari månad visade sig bli en diy-månad, vem hade kunnat tro det. en anslagstavla i klassisk stil, en låda som fick marmor-kostym samt början på en paljettjacka. jo men det känns som gamla tider faktiskt. är en kreativ person men ibland får det stå åt sidan för allt annat som livet för med sig.


planering av vårens garderob pågår för fullt. jag längtar efter ballerinor, tunna blusar, vita jeans och så det som jag tror kommer bli årets hit - bomberjackan. här i zaras tappning men jag gör min egen. och förmodligen mer än en. paljettyget är som sagt redan inhandlat och tillklippning har skett. 

så detta var min månad. hur var din?2 kommentarer:

 1. Hej härliga du! Vad mycket inspiration du bjuder på - jag blir alltid i gasen nu ;)

  Visst är det fantastiskt med strukturer - mjukt, hårt, slätt och strävt som du skriver. Jag mår så bra av den mixen. Björkveden i stora korgar i köket gör mig glad varje gång jag kommer in här.

  Min januari: stressig, rolig, annorlunda, något hände som gav mig en kick där bak, massa goda soppor, härliga samtal, film, böcker och ett avslut på något som kommer leda till något nytt, förhoppningsvis bra.

  KRAM!

  SvaraRadera
 2. …det där såg ju lite skojigt ut…."Jag blir alltid i gasen nu"

  Jag blir i gasen nu såklart ;)

  SvaraRadera