månadens fyra - D.

detta är så perfekt för min del som ofta kommer av mig i bloggningen - månadens fyra. här samlas bloggare en gång i månaden kring ett uppslag från duktiga ulrika och anna - me like a lot. så medan jag sitter här och lyssnar på sönerna som spelar dubbelhändigt på pianot och känner dofterna från makens fixande i köket funderar jag på mina fyra. här kommer dom. 


D som i dröm - jag har många drömmar såklart men i inredningsväg har en av dem under många år varit denna lampa, nämligen cesta av miguel milá, skapad 1962. denna perfekta skapelse i körsbärsträ och opalglass är en förälskelse som inte går över i första taget. och nu är ett köp nära.


D som i dagens. nåja så roligt ska vi inte ha det *ler* så i mitt fall blir detta dagens eftertanke. efter mitt stockholmsbesök förra veckan på en mässa med så mycket intryck och så många personer att hälsa på och prata med tog jag en välbehövlig micro-paus i helgen. kopplade ner och kopplade av och sorterade alla intryck. på en qi gong-kurs jag gick för några år sedan fick vi en av dagarna prova på att mental visualisera en plats för att kunna koppla av. då skulle man tänka sig en av de vackra stränderna vi har här runt omkring där jag bor men jag har bytt ut stranden mot den vackraste plats jag vet nämligen bambuparken i närheten av hokoku-ji templet i kamakura, japan. inte ett ljud hörs bara suset av bambukronorna högt där ovanför våra huvuden. dit återvänder jag i tanken när jag behöver lugn.


D som i dryck - jucie, vatten, kaffe, te ....... ja, jag dricker det mesta förutom läsk men min absolut bästa måltidsdryck är vin. jag är inget fan av drinkar eller någon form av starksprit faktiskt men ett gott glas rött vin tackar jag sällan nej till. senaste förälskelsen är denna italienska goding. 


D som i dansk design. uppvuxen som jag är med mogensen, jacobsen, wegner och kjaerholm var min fasta förvissning när jag flyttade hemifrån att så skulle jag i alla fall inte inreda. joråsatte, det visar bara att man aldrig ska säga aldrig. ska bli roligt att se om sönerna känner likadant den dagen det är dags för dem att lämna hemmet. idag värdesätter jag mina inredningsrötter och jag har många favoriter men jag tror att om jag ska välja någon är det nog y-stolen av hans wegner. fast den nästan har synts till leda de sista åren är detta ett av mina bästa köp. den blir vackrare och vackrare ju mer den används och formen gör mig lycklig varje dag.

och så precis lagom till jag är klar är det dags att smaka vad maken har i grytorna. och sen ska jag kolla in era fyra.

2 kommentarer:

  1. Så fint. Alltihop. Och det låter mysigt mysigt med sönerna, pianot och den väntande grytan.

    SvaraRadera
  2. Vilket fint inlägg! (och vad roligt att kunna lämna en kommentar hos dig nu, jag har försökt tidigare utan att lyckas.)
    Ha det så bra. / Nilla

    SvaraRadera