mina 10 - februari.

precis som förra månaden görs det en fin sammanfattning av månaden som gått härinne och jag blir i vanliga ordning inspirerad. så here goes:sedan några år tillbaka är möbelmässan i stockholm en del av mitt februari. samma samma från år till år men ändå olika såklart. de första åren försökte jag se så mycket jag bara kunde men ärligt talat mässor är tröttsamma och jag har svårt att sortera intrycken. jag tar en liten runda varje dag men sedan räcker det. skulle dock inte vilja vara utan min vecka här, det är något speciellt när det sjuder i branschen.


februari blev för mig en månad av rensande av alla högar härhemma och jag njuter av varje lass vi kör till återvinningen. med åren får jag ett allt mer komplicerat (eller okomplicerat, beroende på hur man ser det) förhållande till saker. jag önskar förenkla mitt liv och inte ha så mycket saker att ta hand om samtidigt som jag älskar vackra ting. knepig balansgång det där. men med åren har också vissheten om vad jag gillar växt sig stark och felköpen blir färre. tycker mig nå mitt mål bit för bit även om det är långt kvar att gå. en rejäl utrensning har det blivit och fler lär följa. 2014 känns som förändringens år även på den här fronten.


nu är det dags igen och detta är peaken av mitt trädgårdsår. den håller sig fram till juni ungefär för att sedan långsamt dö ut och inte vakna förrän nästa år. märker att det är projektet 'trädgård' som håller mig igång, jag gillar planeringen och visionerna. själva förvaltandet - not so much. men att se små sticklingar sträva uppåt och växa sig stora och grova för att så småningom planteras ut det gillar jag. fint så, man måste inse sina begränsningar.


februari blev månaden då jag drog igång med lchf igen. jag vet att jag mår som bäst när jag äter så här men det är förbaskat svårt ibland att få till det. speciellt fint går det att ursäkta sig själv med att alla restaurangbesök under årets första månader gör det svårt att äta rätt. bulls**t helt ärligt, men nu är jag i alla fall igång. planen är ytterligare 10 kg till de 5 som redan trillat av. chiapuddingen blev min räddare på frukosten, för mig är detta det svåraste målet att avstå kolhydrater på.


2014 fortsätter som 2013 och februari fortsätter såsom januari - vi plöjer tv-serier en masse. house of cards säsong två har vi dragit ut på och tittat på enstaka avsnitt om dagen för att njuta länge. nu är den slut och det känns långt till 2015.


john mayer är februari månads stora favorit, jag snöar lätt in på en låt, en stil, en artist och sedan går den på repeat härhemma till det är dags för nästa förälskelse. dear marie är den låten just nu.


har provat en 14 dagars provperiod på storytel. jag gillar att jag kan lyssna i bilen för att sedan fortsätta i mobilen utan att hålla på med skivor. tyvärr tycker jag det blir något dyrt med ett månads-abonnemang så jag fortsätter nog med mina bibliotekslån. men jag hann med 3 böcker innan perioden var över.


har inte bara som projekt att kasta högar utan även att använda det som redan finns i huset. en genomgång av mitt garnlager visade sig räcka till en hel del. men det känns fint att återanvända och inte bara köpa nytt.


månadens mest använda måste väl vara mina mjuka kashmirtröjor. jag är en materialnörd av rang, lusläser innehållsförteckningarna i alla plagg och hemtextilier. lever inte alltid som jag lär såklart men jobbar hårt på det. eftersom jag bor i ett stenhus och dessutom ett gammalt, snett och dragigt sådan är kashmir bästa materialet för att hålla värmen.


jag är inte bara sparsmakad i mitt val av kläder utan även i mitt val av smycken. det är helt enkelt inte min grej. jag har mina vigselringar, min ring jag fick av mina föräldrar när jag gick ut tillskärarakademin samt min vackra 'grape' från george jensen som jag fick av maken när vi firade 25 år tillsammans. that's it basically! men så upptäckte jag den här geniala kvinnans smycken. llittle u. så enkla som jag vill ha dem men med den där lilla berömda twisten som jag så gärna faller för. mrs scull hänger på min handled mest varje dag och påminner mig om att jag vill och att jag kan. två bra egenskaper. strax innan jul slog jag till på de vackraste silverringar med rosenkvarts till öronen. de ligger fortfarande i sin fina förpackning men när det snart drar ihop sig för födelsedagsfirande är det dags att premiäranvända.


bilder: 1. dn. 2, 3, 4. me and mike. 5. netflix. 6. tattostyles.  7. storytel 8. moodsofthemoon.tumblr.com. 9. j crew. 10. lilla u. 

4 kommentarer:

 1. Läser de flesta inläggen via min reader och såg bilden på fönstret först och kände direkt att det var din blogg. Kul. Hur vi känner varandra utan att ha träffats. Även om det var nästan!

  SvaraRadera
 2. Fint inlägg. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag ju så glad att jag nästan trillar av stolen. Sitter här och försöker komma ikapp efter 2 veckors ledighet. Har läst bloggar sparsmakat - blev mest instagram. Och nu vill jag ju se allt och läsa allt som jag missat. Men så hopar sig tvätthögar (det blir en del när man är 4 och har skidkläder och alla andra kläder som ska tvättas) och little.u har så mycket beställningar som måste skickas. Så jag får helt enkelt vänta att läsa bloggar, den som spar han har … Men ditt inlägg var jag bara tvungen att läsa igenom.

  Blev peppad på mycket. Verkar som att din februarimånad var finfin! Och heja kilona (om det är det du önskar)! Här ska byggas seniga muskler … ;) ut i spåret imorgon. Älskar endorfinerna som det ger mig. Och kicken!

  Stora kramar och stort tack för dina fina fina ord. Det är precis så som jag tänker att Mrs. SCULL ska fungera,; peppa och ge styrka! u.

  SvaraRadera
 4. caroline - jag tänk vad det var nära, men det blir kanske snart? och vad kul att du liksom kände igen mig där bland bilderna.
  nilla - detsamma önskar jag dig!
  llilla u - glad att jag kan göra dig glad, men det är sanna sanna ord och dina smycken är vackra :-)

  SvaraRadera