månadens fyra - G.

dags igen för de här sköna bönornas blogg-utmaning: månadens 4. ett fantastiskt bra och roligt initiativ av llillau-ulrika och rackarungar-anna.

jag är lite sen med mitt inlägg pga förra veckans resa men here goes:


G som i gröna fingrar - jag får det mesta att växa och överleva, det vill säga det som kräver minimal skötsel, vattning typ en gång varannan vecka och så lite tillsyn som möjligt. inga problem där. inomhus hos oss är det mycket snittblommor, en del gröna växter samt några vita orkidéer som mot alla odds blommar om mest hela tiden.
utomhus blommar och växer det så det knakar, problemet här är snarare att varken maken eller jag är några ivriga ogräsrensare så ibland blir djungeleffekten lite större än vi tänkt oss. och då röjer vi. sedan tar det ett tag till nästa gång. men det får väl anses vara ett smärre problem att det växer för mycket.


G som i godaste - måste ju vara den spagetti med kalvbolognese jag åt på restaurang hase i köln förra veckan. ujujuj, det var bara en förrätt, men den var magisk. funderade ett tag på att smyga mig ut i köket och fråga kocken om han behövde någon som slickade kastrullen men jag vet inte hur mina kollegor hade reagerat och för all del inte heller de affärskontakter vi åt middag med. så jag satt snällt kvar och försökte lite diskret fiska upp det sista av såsen utan att skrapa av glaseringen på porslinet. lika god som rätten var lika ful var den tyvärr, kalv bolognese utan tomatsås är inte vackert så det får bli en bild på restaurangen som illustrerar denna del.


G som i glamour - oj vad ska jag välja i mitt åh så glamorösa liv haha. well, för mig är glamour när det är lite understated. inte så mycket bling faktiskt utan mer elegant. vackert glänsande hår, röda läppar, en klänning to-die-for med matchande väska och skor. det är hela grejen. sedan är jag mycket för vardags-glamour - en extra god flaska vin mitt i veckan, glitter-nagellacket på en måndag och höga klackar till jeansen. det är gott nog för mig.


G som i gråt - när jag såg den här delen på månadens uppdrag tänkte jag direkt, men gud vaddå gråt, jag gråter ju aldrig (nuförtiden, annat var det förr). men så började jag inse att johodå, visst gråter jag fortfarande. på skolavslutningar när jag hör 'den blomstertid nu kommer' rinner tårarna. ge mig ett sportevenemang och en nationalsång och jag sitter där och hulkar lite diskret. en romantisk film, ett youtube-klipp, en artikel om någon som är sjuk eller en bra bok - tårar, tårar och tårar.

så det var månadens 4 för mig. nu ska jag läsa de andra bidragen.

2 kommentarer:

  1. Bättre sent än aldrig och härliga månadens fyra. Ler lite åt det där med godaste tillika fulaste maträtten. Konstigt hur det kan vara så, att något så fantastiskt gott kan se så trist ut. Man vill ju liksom att det goda ska vara lika vackert som välsmakande. Fin måndag till dig!

    SvaraRadera
  2. Så fina fyra. Roligt att läsa! Ser fram emot februari!

    SvaraRadera