hemma igen.


hemma igen efter en veckas jobb-resa i tyskland. en intensiv period men med massor av trevligheter precis som vanligt men oboy vad det är skönt att vara hemma.
hemma i mitt älskade hem och hos min älskade familj. aldrig är jag så tacksam för vad jag har som efter dessa veckor som spenderas på hotell. missförstå mig inte, jag gillar att bo på hotell, gillar bekvämligheten och de goda frukostarna. härligt badrum och stor säng helt för mig själv. gillar restaurangerna och barerna och den internationella miljön. men inget slår mitt eget hem så är det bara.


det första jag gör när jag kommer hem är att gå ett varv och ta in allt. plockar lite torra blad på någon växt, puffar en kudde eller två. för låt mig vara kristallklar - att puffa kuddar är inte makens favoritsyssla *ler*. jag ser helt enkelt vårt hem med nya ögon. ibland lite kritiskt, det blir ju gärna så när man jobbar i min bransch omgiven av god design (för all del en hel del dålig design också) hela dagarna men ibland har jag de rosa glasögonen på, de som gör att jag bara ser det bästa av vad vårt hem har att erbjuda.
då ser jag det fantastiska ljuset som strömmar genom huset, jag ser de mjuka sofforna och fåtöljerna, fårskinnen som ligger där så inbjudande och liksom säger 'sätt dig här så ska jag göra det mjukt för dig', kuddarna som inget annat vill än att jag ska luta min trötta rygg mot dem, mattorna som värmer våra golv, alla saker: tavlor, foton, böcker, reseminnen och småpryttlar som vi har valt. favorit-koppen som väntar, kylen som är fylld av just våra favoriter, den åh så mjuka sängen i makens och mitt lilla krypin till sovrum, nybäddad med de mjukaste linnelakan och med massor av kuddar.
och så där kan ja hålla på, gå runt och pilla lite här och där, flytta en sak från en plats till en annan. fundera lite på hur den där lampan jag såg nu i veckan skulle kunna passa in hos oss eller kanske den där kudden i en färg vi inte brukar ha kan göra sig tillsammans med de andra kuddarna i soffan.


sedan hoppar jag ur jobb-kläderna och tar på de mjukaste kläder jag har, drar en extra tröja över huvudet och på med ett par raggsockor och ulle-tofflorna, för vårt gamla hus är ju inte det minsta tätt mot de isiga vindar som drar över skåne just nu, inte heller mot minusgrader. ett stenhus är alltid ett stenhus - isande kallt på vintern så det är väl en av anledningarna till att jag gillar att bädda in oss i mjuka textilier. och så njuter jag ett varv till.

dagen efter går jag och handlar nya fräscha blommor. sedan är jag tillbaka på riktigt.

2 kommentarer:

 1. ljuvliga blommor, ljuvliga bilder.
  och så skönt det kan vara att komma hem efter en resa …
  stor kram och heja 4!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Förstår precis. När jag har rest mycket finns det inget skönare än att komma hem.

  Fint du skriver!

  KRAM

  SvaraRadera