utomhus.

vackraste spröda aklejan från min trädgård.

som små balettkjolar är blommorna. 
juni i morgon och man kan väl verkligen säga att sommaren är här på allvar. jag vill bara vara utomhus, gå i skor utan strumpor och känna gräset snudda mina fötter, sitta med näsan mot solen och få fräknar på näsan.
vår trädgård är som vackrast vid den här tiden så jag spenderar mycket tid i den. när jag inte njuter ute sitter jag inne och läser trädgårdsböcker och trädgårdsbloggar och drömmer och planerar. förra helgen blev det en tur till alnarps växtloppis och imorgon blir det malmö garden show.
allra vackraste blomman i det gröna är de höga ranka aklejorna som frösår sig mer för varje år. den här rosa varianten kan jag inte ens minnas att jag någonsin planterar men hon är hjärtligt välkommen. tyvärr hade hon haft den dåliga smaken att slå sig ner mitt i en gång och därför blev hon uppgrävd och flyttad. under arbetet bröts den långa stjälken så nu får hon pryda vårt matbord ett tag. förhoppningsvis ger hon upphov till många fler på sin nya plats. det är en ynnest att ha en egen trädgård att plocka blommor i.
fin fredag önskar jag och går ut igen.

1 kommentar:

  1. Underbara bilder och jag njuter av dina ord. Ler igenkännande då de skulle kunna vara mina egna. Det är en ljuvlig tid nu och jag njuter allt jag kan och fyller kropp och själ med energi. Att plocka fram de där dagarna under de mörka månaderna då längtan efter sommarvarma kvällar sätter in.

    Ta hand om dig i solskenet.

    Kram Lotta

    SvaraRadera