min son - origamimästaren.


min yngste son, william, har många talanger. en av dem är att vika papper till de mest otroliga konstverk. när han var 4-5 år fick han av sin mormor lära sig att vika en serviett till en biskopsmössa och sedan dess har han vikt, både servietter och papper. han har köpt tjocka och tunga böcker om origami, suttit oändliga timmar framför tutorials på youtube. han har vikt fel och vikt om och provat igen. han har vikt lådor och blommor och tranor och stjärnor och diverse djur. han har vikt alla möjliga och omöjliga geometriska former, små fantastiska kuber som vecklar upp sig till något helt annat - som magi. hans händer verkar inte ha några begränsningar alls när det kommer till att hantera papper och få det att uppföra sig precis som han önskar.


och som den stolta modern jag är glädjer jag mig mycket åt de vackra konstverken som jag ofta använder som dekoration runt om i huset. ibland istället för en blomma på vårt dukade bord, här är förra årets alster som gjordes till ett födelsedagskalas.

3 kommentarer:

  1. Wow vad fina! Tänk om man själv hade tålamod att få till något sånt där ;)

    SvaraRadera
  2. Men vad duktig han är. Helt otroligt. Tålamod måste han ju också ha. Kram Nina

    SvaraRadera
  3. tack fina lejnox och nina - javisst har han tålamod och det är lite det som är det fantastiska, han är inte riktigt känd för sitt tålamod i andra saker, men när det kommer till att vika papper är det oändligt. Kul!

    SvaraRadera