månadens fyra - U.
sommaruppehållet är slut och det är återigen dags för månadens fyra. får medge att jag har längtat efter detta. alltid kul med givet tema. det är anna och ulrika som väljer bokstav och reglerna är enkla. och jag gör ju detta såklart lite med andan i halsen - teoretiskt sett är ju månaden över, men men - better late than never eller hur?

månadens bokstav är u.

uggla - uppföljare - utekväll - uppskattning
u som i uggla. har ingen egentlig relation till ugglor, skulle väl vara hedwig i harry potter efter att jag läst den 525 gånger för barnen men annars inte faktiskt. men när jag såg den här fantastiska sjalen hos kyss johanna blev jag lite förälskad. har ännu inte klickat men jag tror det är nära. handmålad och fantastiskt vacker. 


u som i uppföljare. försöker dra ner på mitt kokboksberoende men det går sådär tycker jag. en uppföljare jag absolut inte vill vara utan är denna, green kitchen travels. resor OCH mat i en och samma bok, kan faktiskt inte bli bättre. klick.


u som i utekväll. med en resa till paris och en resa till london denna vackra höstmånad har jag lite extra utekvällar med mig hem i bagaget. paris' bästa var innegården på restaurang derriere. en ljummen kväll efter en lång arbetsdag slog vi oss ned vid ett av borden. med god mat, massor av gott vin, tända ljus och ett härligt sorl från restaurangens andra gäster övergick kvällen i natt innan vi sakta promenerade tillbaka till hotellet. 
värmen följde med oss till london. 'it's indian summer you know' sa en av mina engelska affärskollegor och strök svetten ur pannan. lite kunde han ju veta att det kallas samma på svenska, eller ens att det kan bli indiansommar i sverige. ett av svenskans mest lovande ord tycker jag. ett löfte om extra värme. två av veckans kvällar valde vi restaurang roka - japansk/asiatisk fusion när det är som bäst. första kvällen var både mat och betjäning i toppklass, andra kvällen bara maten. men åh så gott det är: edamebönorna med chili och flingsalt, maki rolls med crispy prawns, spicy beef - jag kunde lätt ätit här varje kväll. och omgivningarna, charlotte street med alla restauranger, där det är fullt av folk oavsett vilken kväll i veckan det är. vilken skillnad mot hemma.


u som i uppskattning. visst är det svårt ibland att visa uppskattning. att säga det där lilla extra som får någon att känna sig uppskattad. vi lär våra barn att tacka artigt, att säga hej och hejdå. men glömmer vi inte bort att faktiskt lära dem även att lägga till ett 'det där gjorde du bra' eller 'vad fin du är idag'? det är ju så himla lätt. egentligen. och glömmer vi inte bort att själva lägga till de där extra orden som värmer? men i cyberrymden känner i alla fall jag att det är mycket lättare (konstigt nog) att vara lite extra omtänksam. kanske för att man inte har personen ansikte mot ansikte, man kan inte med ett leende eller en liten blinkning visa sin uppskattning så det blir viktigare att med ord visa vad man gillar och att man gillar. jag kan ofta gå tillbaka och läsa extra vänliga kommentarer en extra gång, en dag när jag behöver lite uppmuntran. idag väljer jag att känna uppskattning över att jag hittade några av mina bilder på pinterest. på en board som heter 'nice things'. tänk va? någon har gillat det jag har gjort och pinnat det. fantastiskt!


4 kommentarer:

 1. U som i Underbart! Älskar dina texter. Och den där handmålade ugglan var ju fantastisk!

  SvaraRadera
 2. fniss fniss... det är ju min board... nu blir jag ju lite generad...och glad... :-)
  // Victoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul och du snyggt namn :-) Då har vi båda gjort varandra glada!

   Radera