den vackraste av krukor.


en av våra sköna semesterdagar körde vi upp till kullabygden och till mölle, det vackra fiskeläget som väl idag är mer känt som turistort och berömt för det eleganta grand hotel som syns här ovan, den pampiga byggnaden högst upp med det svarta torntaket. just den här dagen var mölle ganska öde och på något sätt tycker jag det är som vackrast då, när det inte är fullt av turister utan gatorna ligger folktomma och luften är lätt att andas.


vårt mål var det som döljer sig bakom den här muren, nämligen mölle krukmakeri. vi hamnade här av en slump för något år sedan och sedan dess är det ett givet mål på sommar-semestern.


här gör man krukor som får sin karaktär från stämpeln och den fantastiska tummade kanten. det finns både glaserade och oglaserade krukor men mina favoriter är de oglaserade, tycker inte det finns mycket som slår en rå lerkruka i skönhet, speciellt när den är väl använd och lite sliten.


ja men ni ser ju, det blir inte mycket vackrare än så här i krukornas värld.

här drejjas även fina fat, koppar, tallrikar, skålar och mycket mer. det är inte lätt att välja och för min del blir det som sagt ofta en kruka men den här gången gick jag lite wild and crazy och slog dessutom till på två fina skålar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar