ett litet hörn med snyggheter.
när allting runt mig är lite kaotiskt måste jag samla ett litet hörn med snyggheter där jag kan fästa ögat en stund för att stå ut med det röriga och ostädade. just nu är vårt vardagsrum upp och ned för att vi spacklar och slipar och målar och fixar. och dessutom har vi flyttat möblemanget i den ena halvan till den andra halvan vilket gör att där för tillfället står dubbelt så många möbler och prylar än det egentligen är meningen.
men där mitt i kaoset har maken och jag lyckats skapa ett litet hörn av lugn och ro.
vi har lyst frid över matbordet. så mitt i detta prylhav står vårt stora matbord. på bordet står en bricka full med ljus som tänds varje morgon och varje kväll. tittar man åt höger är det högar och högar med böcker och tittar man åt vänster ser man rakt in i en plastad vägg som ska hålla dammet från andra sidan borta. men tittar man bara rakt fram och neråt, nästan lite under lugg om man nu haft någon, så ser man levande ljus, lite glimmer, lite sten och en porslinsuggla. harmoni på liten yta helt enkelt.

3 kommentarer:

  1. Jättefint! Visst är det viktigt att någonstans att fästa blicken, på något vackert. Önskar dig en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  2. Mer vackra saker åt folket :-)

    SvaraRadera
  3. Är det äkta marmor eller något som du trollat med marmorplasten? Jag är helt "besatt" av min marmorrulle, så jag får verkligen passa mig innan hela lägenheten bli marmorerad...

    SvaraRadera