när man märker att man tjatar lite (!).


jag kan inte sluta hylla sommaren, idag på mitt instagram utnämnde jag sommaren till bästa årstiden. jag som annars älskar hösten kan liksom inte få nog just nu av sommaren och frågan är om inte detta kvalar in som en av mina bästa nånsin.

jag har precis upplevt ett land och en resa som jag haft i mina drömmar så länge och alltid vetat att den skulle bli av men kanske inte trott att det skulle ske nu. det går inte en dag utan att jag tänker på våra upplevelser i japan och jag är så glad och tacksam för dagarna där.

dessutom känner jag att något jag jobbat mentalt på ett tag äntligen börjar ge resultat, nämligen att leva i nuet. det kan låta pretentiöst men för mig är detta ett stort steg. jag som alltid planerat för framtiden, som aldrig hunnit hem från en resa innan jag börjat planera nästa, som aldrig varit riktigt nöjd och tillfreds med mina prestationer utan alltid tänkt "jamen nästa gång ska jag göra så här istället", som alltid tänkt "ingenting är så bra att det inte kan bli bättre". som hela tiden strävat efter bättre och bättre materiell standard, bättre lön och större hus och snyggare kläder och finare väska  - jag kan helt plötsligt känna att "men livet pågår ju här och nu" (kan ju bli värsta vägg-citatet *ler*). för vissa människor är detta så självklart men mig har det tagit alla dessa år att komma till insikt och troligen har jag en bit kvar innan jag klarar mig utan återfall.

så just nu njuter jag av
- tidiga morgnar, som trots att jag ska jobba ändå får mig på bra humör för att solen skiner.
- av långa varma kvällar.
- av ljuset som solen ger precis innan den börjar gå ner.
- av värmen på mina bara armar.
- av dofterna av nyslaget gräs och av hav, av grillkol och sås med vitlök och av maken bredvid mig.
- av smaken av solvarma jordgubbar och iskall lemonad med citron och saltsmaken i munnen efter en dag på jobbet (jo kontoret jag jobbar på ligger precis vid vattnet).
-  av att de sysslor jag ofta finner så arbetsamma under vinterhalvåret ter sig så mycket lättare när det är ljust länge.
- av att slippa jacka när jag kör till jobbet på morgonen.

att det sen är fredag och jag druckit ett glas vin till makens goda grillmat gör ju inte saken sämre.

3 kommentarer:

 1. Så härligt att läsa det här!

  Älskar också sommaren nu, så mycket att jag inte vill att den ska försvinna. Någsonsin. Men så vet jag, att när hösten kommer, blir jag kär i den med ;)

  KRAM, ha en fin helg
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Lotta - det är nog det som är charmen med årstider, man gillar dom alla (nästan) lika bra!

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte heller sluta tjata om hur underbar sommaren är just nu. Kanske just för att den är precis så där underbar och värd att hyllas om och om igen. Så jag tycker att vi fortsätter att göra just det. Njuta och hylla. :)

  Dina ord om er resa till Japan skulle kunna vara mina. Fast om Irland. För på samma vis känner jag om vår resa till Irland i juni. Jag minns och bearbetar alla intryck, händelser och möten. Glad över att få ha upplevt och hoppas på att få återvända en dag.

  Jag tycker inte alls att det låter pretentiöst. Tvärtom tycker jag att det låter klokt och insiktsfullt. Att lära sig att leva här och nu är inte lätt. Det kräver hårt arbete. Speciellt idag i ett samhälle som snurrar allt fortare. Att lyssna till sitt eget hjärta och ha modet att följa det. Så sträck på dig och var stolt över din mentala resa och fortsätt njut av allt det härliga som finns i ditt liv och vardag.

  Trevlig helg!

  Kram Lotta

  Ps. Tack snälla du för dina ord om mina bilder. Som det värmer. :)

  SvaraRadera