hälso-semester.


en av mina intentioner den här semestern (som faktiskt varar en hel vecka till tjihoo) var att den skulle vara en någorlunda hälsosam sådan. jag önskade alltså att inte komma tillbaka till jobbet med fyra veckors överätande och småfestande i kroppen såsom det lätt blir när man är ledig och varje dag ska firas. så jag satte upp några enkla [faktiskt] regler för mig själv.

1. jag skulle röra på mig varje dag, minst en timmes ökad puls om dagen.
2. tillbaka till lchf som jag mår så väldigt bra av, bort med tunga kolhydrater
3. bort med godiset, i mitt fall betyder det chips och ostbågar
4. sparsamt med alkohol
5. prova periodisk fasta

hur har det då gått nu när 3 veckor snart är till ända? jo, tackar som frågar. riktigt bra faktiskt. såklart att jag inte levt exakt efter de här reglerna varje dag men det har gått förvånansvärt enkelt. det som förvånat mig mest är att den periodiska fastan varit så otroligt lätt att få in i rutinen. jag kör 16:8 vilket innebär att jag fastar 16 timmar (inklusive sovtid) och äter under 8 timmar. så mitt första mål mat äter jag vid tolv och det sista vid klockan åtta. tack vare att jag väljer lchf-kost som håller blodsockret i schack och mättar länge vaknar jag inte vrålhungrig. nu är det ju klart att jag inte stiger upp så väldigt tidigt eftersom jag är ledig, det blir kanske svårare när jag ska börja arbeta, men som sagt det har gått väldigt enkelt. mellan min frukost (som är vid lunchtid) och middagen äter jag ytterligare en gång men bara om jag är hungrig, vilket inte alltid är fallet. detta gör jag nu 5-6 dagar i veckan. varje lördag äter jag frukost på vanlig frukosttid och då har jag dessutom unnat mig två skivor rostad levain som lite extra inför helgen.
det enda godis jag äter är någon bit mörk choklad när suget är allt för stort. sedan har jag väl inte varit allt för duktig med att röra på mig. men jag tänker som så att det är egentligen viktigare att få in det i rutinen när jag börjar jobba eftersom jag har ett ganska stillasittande arbete. nu när vi är lediga kommer motionen lite på köpet eftersom vi promenerar en hel del.
bonus-effekt av mitt leverne är minus sex kilo på vågen och att kroppen liksom 'dragit ihop' sig. låter konstigt men det är så det känns. dessutom är jag så himla pigg och mår otroligt bra. bara fördelar alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar