i väntan på middag förlorar jag mig i en värld av blommor och papper.


jag väntar på att maken ska komma hem så vi kan äta middag. orken gick lite ur mig denna måndag så istället för att ta i itu med en tvätthög surfar jag runt lite på måfå på nätet. jag letar fina födelsedagskort nämligen. har två speciella födelsedagar den här våren / försommaren som kräver riktigt tjusiga kort. och var hamnar jag då såklart? jo hos riflepaperco.com - bästa stället för finfina kort, anteckningsböcker, kalendrar och annat flott i pappersväg.


första gången jag stötte på anna bond's vackra teckningar var för några år sedan inne på anthropologie i orlando, fl. där låg den vackraste kalender och bara ropade mitt namn. något så fint hade jag sällan skådat. nu finns ju de här produkterna lite varstans och det är dessutom flera svenska butiker som säljer dem. men jag brukar bunkra upp när jag är i usa. födelsedagskort, tackkort, julkort, anteckningsböcker, gift-tags - japp min reskassa brukar ta slut där nånstans och maken brukar klaga på att jag handlar så mycket att det blir övervikt på planet *ler*. överdrivet såklart, men jag älskar känslan i dessa teckningar och vi kan väl aldrig skriva ett kort för mycket eller hur? men eftersom jag inte kom iväg till usa förra året [stackars mig] så har min stash börjat sina och till just de här födelsedagarna söker jag verkligen det där lilla extra. som 'birthdaygirl' här ovan. coolt hade även varit att ge bort en sån där 'låtsas-tatuering' för hur vacker är inte den? jag är inget stort fan av tatueringar och skulle aldrig komma på tanken att göra en men jag kan inte låta bli att fascineras av de vackra mönster och färger som vissa har. och när de är så här vackra som den ovan och dessutom fejk, ja men varför inte.skulle också kunna tänka mig att beställa korrespondens-kort (visst låter det som man är en mycket viktig person när man behöver sådana i sin ägo - korrespondens-kort - oh yeah) med mitt namn och lite blommor på. jag blir så himla glad när det någon gång dimper ner ett handskrivet kort eller brev (men ärligt talat, det var nog nån gång på 90-talet jag fick brev senast; en av mina bästa kompisar bodde i los angelses och vi skrev brev långa som romaner till varandra på tunnaste tunnaste flyg-brevpapper) men visst är det något vi borde ta upp igen. så fint med handskrivet - att någon tar sig tiden att skriva för hand till en. och tänk värdet i att spara ett brev, att plocka fram det efter några år, se pennans dans över raderna, känna doften av någons parfym som satt sig lite i pappersfibrerna, titta på poststämpelns datum och minnas. minnas känslan och stunden. för inte tusan är det samma känsla i ett mail?

nu kom mannen. äntligen mat. rostade rotfrukter med fetaost - mums. och sedan soffan. måndag - du är ganska härlig ändå.

bilder

2 kommentarer:

  1. Åh som jag njuter av att läsa dina rader. Ljuvligt. Och de där korrespondenskorten - jösses så fina! Då kan vi skicka brev till varandra kanske ;-)

    SvaraRadera
  2. Åh, älskar de där korten! Och vilken fejktatuering! Skulle nästan kunna tänka mig en sån riktig!

    SvaraRadera