tretton dagar in i maj.


 
och inte ett endaste inlägg här. men så blir det ibland. är desto mer aktiv på instagram - meandmike heter jag där - och så här i den vackraste tiden på året är mitt flöde fullt av grönska och blomster. jag kan verkligen inte få nog just nu. jag sår och planterar, vattnar och rensar. både inne och ute. och så läser jag. om trädgård såklart men även mycket om grön mat. för det är ett nytt intresse hos mig. ja inte mat, det vet ju ni som har läst här inne. mat är ju livet eller i alla fall en av anledningarna till att man lever. men just det gröna i maten och att ersätta en del av veckans vanliga middagar med vegetariska alternativ och tillbehör. att komma ifrån tråksalladen liksom. och jag tror det är fler med mig som tänker likadant för jag tycker mig se att utbudet av gröna kokböcker har ökat och likaså medvetenheten om vad vi stoppar i oss. för mig började det med den gröna frukostjuicen, fortsatte när vi bytte ut den hemmagjorda pizzadegen till en dito blomkålsvariant och sedan har det fortsatt. små små steg men i rätt riktning. och detta då från en f.d. grönsakshatare. fram till 30 års ålder ~ nästan ~ åt jag typ gurka, isbergssallad och paprika. det var det. så när jag idag hugger in på kålsalladen och dricker spenatjuice med största välbehag är ingen mer förvånad än jag själv (ja möjligtvis min mamma).  
så tydligen går det att lära gamla hundar sitta.
 
bilder: från mitt instagram-flöde

2 kommentarer:

  1. TIttar in en snabbis….så fint och härligt! Maj, älskar den här månaden. Håller med dig om vad du skriver vad gäller det gröna, vad vi äter…jag ska förbi en juicebar innan jobbet och jag kan inte få nog! Allt ekologiskt och jag blandar mest grön- och rotsaker, med citron, ingefära, apelsin och bär. Underbart!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Haha, skrattar lite åt den där parentesen med mamma :) Det är härligt med all grön inspiration och vi har äntligen också fått energi och lust att prova nya recept. Har just ätit egengjorda sötpotatisbiffar till lunch. Sååå gott! Och din grönska på bild njuter jag ju av på insta. Kram till dig.

    SvaraRadera