sömnig.

 

idag är en sån där dag jag bara skulle vilja vända mig och somna om. har sovit som en stock, så hårt att jag vaknade med ett ryck i morse när klockan ringde för tredje gången. vacklade upp och damp ner vid frukostbordet så tungt att kaffekoppen nästan skvimpade över. två koppar kaffe senare är jag inte ett dugg piggare.
och alldeles grått ute är det också, så grått och mörkt att vi har tänt lampan över matbordet, vad är detta? det kan väl inte vara dags för höstvibbar redan, det tycker jag är för tidigt.

nä dags för positiva tankar, det gråa är förmodligen bara en tillfällighet, tröttheten går över och om drygt tre veckor är det dags för semester igen - hurra!
idag blir det en tur in om ikea på vägen hem, fler ramar behövs till tavelväggen i vardagsrummet och sedan har jag spanat in lite annat smått och gott så vi får väl se vad jag kommer hem med.


måndag idag.


och vad passar väl bättre än att avsluta kvällen med lite manikyr? skönhetsprodukter är inte min starka sida men oavsett om jag har färg eller inte på mina naglar kör jag nästan uteslutande med chanels lack. snygga färger, hållbara och inte att förglömma lyxigt snygga förpackningar (jodå så lättlurad är jag att jag faller stenhårt för förpackningen). senaste inköpet är no 647 - lilis, verkligen finaste sommarfärgen.
nya handkrämen köptes i japan, även här kan jag säga att det var utseendet jag gick på men det är jag glad för. dryg kräm med världens godaste doft; rosmarin, mandarin och ceder - mmmmm luktar fantastiskt. kommer nog att prova fler av aesops produkter snart.

idag blir det sen middag eftersom både maken och jag jobbat till långt in på kvällen och förmodligen blir det likadant hela veckan. så efter min stekta korv med ägg (nä inte så sexigt direkt) dunsar jag ner i soffan med nagellack och en stor hög nya magasin. det blir fint så.

när man märker att man tjatar lite (!).


jag kan inte sluta hylla sommaren, idag på mitt instagram utnämnde jag sommaren till bästa årstiden. jag som annars älskar hösten kan liksom inte få nog just nu av sommaren och frågan är om inte detta kvalar in som en av mina bästa nånsin.

jag har precis upplevt ett land och en resa som jag haft i mina drömmar så länge och alltid vetat att den skulle bli av men kanske inte trott att det skulle ske nu. det går inte en dag utan att jag tänker på våra upplevelser i japan och jag är så glad och tacksam för dagarna där.

dessutom känner jag att något jag jobbat mentalt på ett tag äntligen börjar ge resultat, nämligen att leva i nuet. det kan låta pretentiöst men för mig är detta ett stort steg. jag som alltid planerat för framtiden, som aldrig hunnit hem från en resa innan jag börjat planera nästa, som aldrig varit riktigt nöjd och tillfreds med mina prestationer utan alltid tänkt "jamen nästa gång ska jag göra så här istället", som alltid tänkt "ingenting är så bra att det inte kan bli bättre". som hela tiden strävat efter bättre och bättre materiell standard, bättre lön och större hus och snyggare kläder och finare väska  - jag kan helt plötsligt känna att "men livet pågår ju här och nu" (kan ju bli värsta vägg-citatet *ler*). för vissa människor är detta så självklart men mig har det tagit alla dessa år att komma till insikt och troligen har jag en bit kvar innan jag klarar mig utan återfall.

så just nu njuter jag av
- tidiga morgnar, som trots att jag ska jobba ändå får mig på bra humör för att solen skiner.
- av långa varma kvällar.
- av ljuset som solen ger precis innan den börjar gå ner.
- av värmen på mina bara armar.
- av dofterna av nyslaget gräs och av hav, av grillkol och sås med vitlök och av maken bredvid mig.
- av smaken av solvarma jordgubbar och iskall lemonad med citron och saltsmaken i munnen efter en dag på jobbet (jo kontoret jag jobbar på ligger precis vid vattnet).
-  av att de sysslor jag ofta finner så arbetsamma under vinterhalvåret ter sig så mycket lättare när det är ljust länge.
- av att slippa jacka när jag kör till jobbet på morgonen.

att det sen är fredag och jag druckit ett glas vin till makens goda grillmat gör ju inte saken sämre.

smak av sommar.




idag försöker jag spara lite av sommaren. spara så att den räcker länge och kanske till och med ända till det är vinter. jag slantar rabarber för glatta livet och häller i mina aluminiumformar. skriver datum och innehåll på locket så att jag slipper stå där om några månader och undra vad i herrans namn jag fryst in.
känner mig duktig och sådär lagom huslig och framför allt sparsam. det känns bra att de rabarber vi inte hinner äta upp inte kommer att gå till spillo.
och så väntar jag på maken som skjutsar ett barn till en kompis där han ska bo i tält i trädgården i natt.

sommaren i sin prydnad kan man säga - rabarber och ljumma kvällar i tält.

tillbaka.


en vecka sedan vi kom tillbaka från tokyo. en vecka av snorande och hostande, linkande (som jag står för eftersom jag lyckades trilla sista dagen i japan och få en rejäl stukning i ena foten), gäspande och ojjande om hur trötta vi är och att man faktiskt borde ha lite semester när man kommer hem från en resa också, det är ju ingen semester att ha semester liksom.

men nån stans där mitt i allt eländet med förkylningar och vrickningar och trötthet infinner sig den där ofantliga glädjen och den hisnande känslan - tänk vi har varit där, där borta i österns pärla har vi varit och upplevt och smakat och doftat och kännt.

och idag är det fredag, en efterlängtad sådan som vanligt. förmodligen blir det soffläge med foten högt och näsdukarna bredvid och sedan somnar jag nog gott.

men det blir mer japan - var så säkra.